Понеделник, 19 Юни 2023 20:01

Ремонт на баня в панелка София

Написана от
Оценете
(1 глас)

Всеки специалист по ремонт ще ви каже, че ремонтът на баня в панелен апартамент е доста трудна задача, но въпреки това изпълнима. И каква е основната трудност? Всъщност всичко е съвсем очевидно. В панелните сгради площта на банята е много малка и трябва да се свърши много работа. Ето защо хората често прибягват до помощта на професионалисти,

които знаят как да се справят с окабеляването, канализацията и водопровода.

Ако планирате да извършите евтин ремонт, тогава ще бъде достатъчно да залепите стените с тапети или специален филм. Някои дори предпочитат да сложат вар на стените. По-интересни варианти са използването на плочки, които са малко по-скъпи, но по-практични и красиви. Във всеки случай, който и вариант да изберете, трябва да разберете, че стените и подовете далеч не са всичко.

Етапи на работа

Ако решите сами да ремонтирате банята, тогава основното е да се придържате към следния план:

 • Изберете мястото, където планирате да поставите тоалетната, както и решете метода на нейното инсталиране.
 • Изберете най-добрия вариант за дизайн.
 • Закупете всички необходими материали.
 • Подмяна на канализационни тръби и щранг.
 • Почистете тавана, пода и стените.
 • Прокарайте всички комуникации.
 • Ремонтни дейности по пода, стените и тавана.
 • Стенна декорация.
 • Тоалетна инсталация.

Ако е необходимо, сменете вратата.

В случай, че направите всичко в тази последователност, не би трябвало да имате затруднения с ремонта.

Избор на тоалетна

Без съмнение, тоалетната е това, за което тоалетната е създадена. Когато я избирате, трябва да зададете много въпроси и един от тях е дали си струва да инсталирате окачен модел? Да, класическите варианти стават все по-малко популярни. Сега хората предпочитат висящи модели.

Ако говорим за висящи мивки, смесители, тогава тяхното инсталиране е непрактично. Като начало трябва да се каже, че при всяка неизправност е възможен силен пробив, а цената на устройствата ще изплаши дори хора с „дебел“ портфейл.

Но висящите тоалетни чинии, напротив, са много удобни само защото е много удобно да почиствате стаята с тях. Обикновената тоалетна не позволява безпроблемно почистване под крана, в случай на висящ модел, ние просто се отърваваме от този проблем. Освен всичко друго, монтираната на стена тоалетна изглежда оригинална и идеално се вписва в почти всеки дизайн.

Между другото, дизайнът е друг важен момент, за който трябва да се погрижите.

Дизайн на баня

Ако вярвате на професионалистите, тогава има някои точки по отношение на дизайна на банята, които всеки човек, който планира ремонт на баня в панелка, трябва да знае. Като начало трябва да се каже, че е неприемливо да се използват цветни и малки детайли. Колкото и да е странно, те могат да създадат чувство на безпокойство. Също така не прибягвайте до ярки и крещящи тонове. Би било по-добре, ако решите да използвате пастелни цветове.

В същото време общият тон трябва да загуби своята „сочност“ отдолу нагоре, както и донякъде „хлад“. Не е желателно, ако дизайнът на вашата баня използва самолети, които създават ефекта на открито пространство. Самолети, висящи над главата ви, също могат да повлияят негативно на физиологията на тялото ви.

За да обобщим, следният дизайн би бил идеален:

- Тъмен под, за предпочитане сив или кафяв.

- Бледо кремав или сиво-перлен таван.

- До 1 метър стените трябва да са с червен (ненаситен) цвят, а над тази маркировка - бежово или горчица.

- Във всеки случай дизайнът на баня е чисто личен въпрос за всеки, но професионалистите препоръчват да се придържате към описаните по-горе правила.

Основни правила за безопасност

За да предотвратите възникването на непредвидени ситуации, както и да се предпазите, трябва да знаете основните правила за безопасност:

 • Изчислете приблизителното време, което ще ви отнеме да извършите всички ремонти, и внимателно планирайте всяка стъпка.
 • Прочетете подробно инструкциите, както и правилата за използване на всички включени материали, както и инструменти.
 • Внимателно проучете всички аспекти, преди да се заемете със самостоятелен ремонт на банята.
 • В случай, че се съмнявате в силите и уменията си, поканете професионалисти, които могат да извършат ремонта ефективно и бързо.

Във всеки случай не забравяйте, че ремонтът на банята е доста сложен процес, към който трябва да се подхожда с голяма отговорност. Дори коригирането на малки грешки може да отнеме много време. Ето защо е препоръчително да използвате услугите на професионалисти, които могат да извършат всички необходими ремонти и да направят вашата баня перфектна.

 

Прочетена 126 пъти

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.