Ако сте направили своя избор измежду най - добрите помпи за  кърма и тепърва започвате пътуването си с изцеждане или сте бременна и обмисляте възможностите си, може би се чудите кое е най-доброто време за изпомпване на кърма.

Изцеждането на кърма ви предоставя възможности да давате млякото си на вашето бебе възможно най-дълго, независимо дали е докато не можете да започнете да кърмите, само изпомпване или като допълнение към кърменето.

Кое е най-доброто време за изцеждане на кърма?

Най-доброто нещо, което можете да направите, когато мислите кога да помпате, е да намерите време, което отговаря на рутината ви с вашето бебе.

Опитайте се да премахнете напрежението, за да намерите идеалното време, но рано сутринта или средата на следобед е добра отправна точка. Отпуснете се, настанете се удобно и вдигнете краката си. Когато бебето се храни, можете да започнете да изпомпвате от другата страна.

Някои майки смятат, че средата на сутринта е най-подходяща, други избират да изпомпват, преди да си легнат. Някои майки настройват алармата за късно нощно изцеждане. Това е случай да го пробвате, за да видите какво подхожда най-добре на вас и вашето бебе, не забравяйте, че вашето бебе винаги трябва да е приоритет.

Най-добре е да изчакате, докато преминете 3-4 седмичния скок на растеж на бебето, преди да започнете да цедите, когато е възможно, тъй като през това време бебето ви ще иска да се храни често.

Колко често трябва да помпам?

Като общо правило, ако решите да цедите, имитирайте начина на хранене на вашето бебе на всеки 2-4 часа.

Колко често да изцеждате обаче ще варира в зависимост от всяка майка и нейното индивидуално пътуване и изисквания. Например, ако искате да изцеждате само от време на време, може би с единична електрическа или ръчна помпа за кърма , това ще бъде много различно от майка, която планира да изцежда често с двойна електрическа помпа, за да включи изцеденото си мляко в своята рутина по-редовно.

Когато става въпрос за изпомпване, помислете на какво се надявате от вашето изцеждане. След като обмислите личните си изисквания, помислете коя помпа ще е най-добра за вас.

Кое е най-доброто време за изцеждане на кърма, ако е само изцеждане?

Ако се цедите изключително, препоръчва се да изцеждате 6-8 сесии за 24 часа, за да установите количеството си мляко през първия месец след раждането и след това да се стремите към 6 сесии с нощно изцеждане, за да поддържате количеството мляко.

Мога ли да увелича производството на мляко чрез изпомпване на мляко?

Ако бебето ви не суче ефективно или не може да суче, важно е да се консултирате с вашия медицински специалист, за да започнете да изцеждате рано, често и ефективно, за да помогнете на млякото да „влезе“ и да създадете обилно количество.

За майки, които трябва да се изцеждат, първите дни след раждането, преди млякото да е „влязло“, много помпи за кърма имитират естественото сукателно поведение на кърмещото бебе.

За майки, които изберат да изцеждат, използването на двойна помпа за кърма с правилно оразмерени щитове за гърди е доказано, че ефективно изцежда гърдите и поддържа 18% повече обем мляко и мляко с по-висока енергийна ефективност.

Проучванията показват, че изцеждането или непосредствено след гушкане кожа до кожа с вашето бебе дава повече мляко, отколкото когато се изцежда извън бебето. Ако това не е възможно, наличието на снимка или видео на вашето бебе или носено облекло, когато се изпомпвате, може да помогне за задействането на това изключително важно „изпускане“ на млякото, за да започне да тече млякото.

За още полезни съвети или просто да си изберете подходяща помпа за кърма посетете онлайн магазин tedko.bg.