Банята е специфично място у дома с особено важна функция. Като помещение, в което си вземаме глътка свеж въздух и си осигуряваме бърз релакс, важно е интериорът тук да е едновременно комфортен и практичен.

В случай че възнамерявате да правите основен ремонт или дребни козметични промени, можете спокойно да се възползвате от днешните ни идеи. С тези модерни интериорни решения банята ви бързо и лесно ще се преобрази откъм визия, а едновременно с това ще придобие още по-функционален вид.

Създайте защита с уникална визия

Ако не искате цялото пространство да се мокри, докато си вземате душ или вана, прекрасно решение за вас би било да заложите на прагове за баня. С тях ще намалите степента на влага, с което пък ще се предпазите от мухъл и прекалено бързо замърсяване от редовното попиване на сапун и почистващи препарати от плочките. В същото време, с прагове ще можете да особите отделни функционални зони в помещението а и ще го раздвижите откъм дизайн.

За малката баня съветваме да изберете минималистичен интериор

Малките бани могат да бъдат голям проблем за собствениците на имоти. Но има начин едновременно да създадете прекрасен интериор и той да бъде достатъчно комфортен и уютен. Тайната е в семплия дизайн. А най-доброто решение за подобна визия е да заложите на минималистичният стил. Ако можете да си го позволите, изберете корито вместо вана, и вместо да претрупвате с множество дребни декорации, се фокусирайте върху един, но достатъчно привлекателен и впечатляващ декоративен елемент.

Перфектните модерни нюанси за баня

Сред тях напоследък силно се открояват морското синьо и наситеното сиво. Тъмните цветове са по-добрият вариант за големите пространства, тъй като с тях малките помещения ще изглеждат още по-малки. Между другото, за малка, но функционална и приятна на външен вид баня съветваме да пробвате с жълто, бледо розово, резеда или класическо бяло със златисти или сребристи акценти. За да създадете илюзия за по-голямо пространство, покрийте максимално повече от пространството по стените с огледала и заложете на стъклените елементи и мебели.

Природата в банята – новият шик на съвременния дом

Изключително интересни са актуалните предложения за баня в земни цветове. Едновременно с тях виждаме и множество дизайни, в които се прокрадва съвсем ненатрапващо и креативно духът на природата. Можете да внесете подобна приятна атмосфера и вие и то с ограничен бюджет – истински зелени растения, аксесоари от камък и други. А за хората, на които им предстои ремонт на банята и харесват подобен стил, препоръчваме повече дървесни мебели.

Заиграване с осветлението

Изключително очарователна може да е банята ви, ако добавите към нея повече осветителни тела. Малките бани, например, „харесват“ подовото осветление. За по-големите помещения можете да обмислите идеята за зониране чрез отделни лампи – по шкафовете за баня, около тоалетката и огледалото, както и душ със светлини. Всички тези мигащи лампички из мокрото помещение ще му придадат изключително привлекателна атмосфера, а освен това спокойно можете да отделите wc зоната от тази за къпане в случай че банята Ви е комбинация от двете.

С тези идеи можете отлично да направите истинска промяна във Вашата баня. Освен това, повечето съвети са напълно достъпни като бюджет и лесни за реализиране.